red-john-cine-e-the-mentalist

1000 de întrebări despre Red John

Oh da. Au trebuit aproape 6 ani de serial pentru a ajunge la Red John, acesta fiind poate singurul motiv pentru care Jane a lăsat mentalismul și a intrat în poliție. Atenție spoiler alert. Dacă nu ești pregătit să afli informații nu citi în continuare articolul (sau eventualele comentarii).

The Mentalist este printre puținele seriale pe care încă le urmăresc cu interes (aș mai avea Suits). Caracterul lui Simon Baker (Jane) a fost senzațional încă de la început, cu toate momentele lui de dominare, care mie îmi plac teribil. Cu toate astea sezonul 6 al serialului mi se pare slab. Oarecum ciudat, pentru că avem parte de mult Red John comparativ cu celelalte sezoane, dar modalitatea de abordare a subiectului mi s-a părut sub nivelul serialului.

Recunosc că mi-ar fi plăcut teribil de mult să îl mai aud pe Red John vorbind

Dezvăluirea lui Red John era anunțată deja de câteva săptămâni, și după ceva așteptare am aflat: Șeriful Mcallister este Red John. Nu pot să zic că mă așteptam așa cum nu pot spune că sunt dezamăgit de alegerea producătorului. Pe McAllister l-am văzut pentru prima dată în episodul 2 al sezonului 1, deci nu e inventat acum, iar Xander Berkeley pare un actor potrivit pentru rolul de bad guy.

Cu toate că episodul mi s-a părut slab, mi-a plăcut faptul că Jane și-a dus la bun sfârșit răzbunarea și l-a ucis pe Ion Roșu, și nu oricum, a făcut asta cu mâinile goale. Recunosc că mi-ar fi plăcut teribil de mult să îl mai aud pe Red John vorbind, răspunzând la unele întrebări, dar poate e mai bine așa, fuga asta nu putea duce la nesfârșit fără să agaseze.

Hai să vedem nelămuririle mele

M-am tot legat de faptul că episodul a fost slab și am câteva chestii pe care vreau să le punctez cu liniuță, poate mi le explicați voi:

 1. dacă CBI a fost dizolvat, Teresa, Cho, Wayne și Van Pelt de ce încă erau în posesia armei și a insignei când FBI l-a încolțit pe Jane?
 2. când Jane conducea mașina Teresei, urmărit fiind de poliție și a gândit el că ar fi ok să o lase pornită lângă niște băieți de cartier. Pe bune, așa se fură mașinile? Exact așa?
 3. înainte să între în biserică, Jane a fost percheziționat de un băiat la intrare (i-a găsit pistolul de la spate, remember?!). Atunci porumbelul unde dracului era? Ok, mentalist.. dar las-o jos că măcăne!
 4. Red John sună la 911, really?! E vorba de cel mai cunoscut criminal din California..
 5. Are nevoie de Red John de o femeie dubioasă pentru a atrage atenția? Bodyguard femeie? :)
 6. Mi s-a părut mie sau RJ a spus că îi pare rău că i-a omorât familia? Cum poate un criminal psihopat creat pe parcursul a multor ani de serial să se comporte astfel?

Și mai pot continua cu întrebări din episodul trecut: cum au scăpat de bombă, cine a pus bombă, cum, când? Bla bla. Ce este totuși important este faptul că serialul este despre răzbunarea lui Jane și nu despre Red John, așa că scopul este atins. Sunt curios tare cum o să continue și chiar dacă am zis că serialul nu mai are rost, s-ar putea să mă răzgândesc.

PS: mi-ar fi plăcut ca serialul să se termine la sfârșitul sezonului 4, când Jane l-a omorât pe așa zisul RJ care s-a dovedit a nu fi RJ.

Blogul îmi aduce $ dacă comentezi mai jos, dacă dai like la articol sau dacă cumperi de pe eMag :) Tu cum alegi să mă ajuți?

foto adagio.com

  11Comments

 1. Haotik   •  

  1. Intradevar a fost dubios ca inca au armele de vreme ce luasera tot de la vechiul sediu, dar prea le cauti nod in papura.
  2. Cam asa se fura prin america, sunt cateva cartiere unde daca lasi masina o gasesti pe “sticle de lapte”. Nu era tocmai zona unde sa gasesti astfel de baieti dar cateodata cand lasa unu masina pornita in statia de tramvai si se duce sa-si ia ziarul si mie imi vine sa o iau sa ma duc la gara si sa o las acolo. Nu e vorba de furat masina si vandut ci de furat pentru distractie si abandonat cand ramai fara benzina.

  3. hai mah, nu poti sa accepti si tu putin sf. Poate avea porumbelul ascuns langa pistolul celalalt.

  4. Suna la 911 ca interesul era sa apara politia si sa-l aresteze, Dupa aia avea de tras el sfori ca sa scape.

  5. Avea mereu femei in jurul lui pe care el convertea.

  6. Nu ii parea rau, mintea, de aia l-a si omorat.

  Eu cred ca a fost un episod interesant si urmatorul urmeaza sa fie si mai interesant.

 2. Haotik   •  

  Ahh… si vezi ca a explicat Jane cu bomba ce si cum s-a intamplat, era la unul dintre ei si a asteptat sa o detoneze dupa ce era suficient de departe de respectivul. Zicea ceva de 2 bombe dar nu am inteles nici eu exact.

 3. Alex   •  

  Eu as avea alta intrebare.Totusi de unde avea lista cu numele RJ?Sa fi fost unul dintre cei 4?Wayne Rigsby, Grace Van Pelt, Teresa Lisbon, Kimball Cho?De tot a insistat RJ sa-i spuna de unde o are (chiar si la schimbul vietii lui) inseamna ca persoana care i-a dat-o era cineva foarte apropiat lui Jane si asta l-ar fi terminat psihic.Ce parere aveti?

 4. Rivi   •     Author

  @Haotik: de punctul 2 nu stiam, adica nu aveam viziunea asta. si la 3 e putina logica :D

  @Alex: mai eu nu stiu de ce traiam cu impresia ca e clara treaba in privinta asta. parca odata FBI a spart locul lui Jane unde gandea el tactica si unde avea el afisate numele. atunci in ancheta era Kirkland nu? sau aia era lista falsa?

 5. Alex   •  

  F.B.I-ul avea o lista falsa.singurii care stiau de lista au fost colegii lui.Prima a fost Lisbon apoi aceasta le-a spus si celorlalti de acea lista.

 6. Rivi   •     Author

  Atunci eu as pune-o pe Lisbon pe lista de suspecti. pe ceilalti parca i-am mai vazut dezbracati si nu au puncte pe bratul stang

 7. Flory2929   •  

  La întrebarea nr 3 : episodul anterior se termina cu Patrick Jane in același cimitir, sa nu uitam ca Patrick a ales locul de întâlnire deci putea sa pună totul la cale dinainte.

 8. Rivi   •     Author

  @Flory2929: nu zici neaparat rau, dar el hranea (momea) porumbeii abia in episodul asta. eu cred ca asa au vrut sa faca legatura. partea cu pistolul, ok.. aia o inteleg

 9. Flory2929   •  

  Mda, cam ai dreptate! Dar de Rigsby ce zici? mie mi s-a părut ca a avut un comportament cam ciudat in ultimul episod..

 10. Rivi   •     Author

  am mai zis de el, eu zic ca nu e in organizatie. cred ca prin amorurile lui i-am mai vazut bratul si nu e tatuat (cert e ca nu am fost atent la detaliul asta, doar speculez)

 11. Alex   •  

  Flory are dreptate, a fost ciudat in masina.Era cam agitat.Iar cand agentul F.B.I. a intrebat unde e inmormantata sotia lui Jane, acesta fara a sta pe ganduri i-a dat raspunsul.Inca cum zice si Rivi, Rigsby in episoadele anterioare, mai ales cand l-a sunat Jane si i-a zis ca sa nu aiba incredere in nimeni, nu a dat de inteles ca ar sti ceva.Sa nu mai zic ca e cam prostut :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>