GRAVITY

Filmele anului 2013: top încasări

Diferență dintre a vedea un film la cinema și a-l vedea acasă e uriașă. Poate spun asta și pentru că acasă n-am vreun LED uriaș și mă uit în continuare la un laptop cu diagonala clasică de 15.6 inch. Cert e că banii cheltuiți pe un film la cinema sunt mereu justificați.

În Brașov singurul cinematograf este destul de rău poziționat în oraș și dacă n-ai mașină e cam peste mână să ajungi. Cu toate astea încerc să ajung cât de des pot în sală mai ales la filmele bune. În ianuarie am vreo 4 pe listă dar până atunci, top încasări pe 2013:

 1. Iron Man 3 – 1.2 miliarde $ (eu am renunțat încă de la Iron Man 1, dar pare-se că lumea a fugit în cinema pentru el)
 2. Despicable Me 2 – 918 milioane $ (mi-a plăcut mai mult 1, dar bun)
 3. The Hunger Games: Catching Fire – 795 milioane $
 4. Fast and Furious 6 – 788 milioane $ (seria asta devine din ce în ce mai bună. Exact că în Harry Potter. Dacă primele erau mai pentru copilași, acum filmele au devenit serioase)
 5. Monsters University – 743 milioane $ (o poveste cu happy end, foarte predictibilă dar cam atât. Nu mi s-a părut funny)
 6. Man of Steel – 662 milioane $ (mi-a plăcut filmul mai mult decât aș fi crezut și m-aș fi așteptat să fie mai sus în topul ăsta)
 7. Gravity – 653 milioane $ (foarte foarte bun de văzut la cinema sau la un ecran maaare mare. Efecte senzaționale și Sandra Bullock de excepție. Cel mai bun film pe care l-am văzut în 2013. Am scris mai multe despre el aici)
 8. Thor: The Dark World – 629 milioane $ (parcă mai bun decât primul)
 9. The Hobbit: The Desolation of Smaug – 614 milioane $ (ăsta încă vinde. Un film bun dar care mai mult face trecerea spre ultima parte a trilogiei. Unele secvențe ușor lungite dar neapărat de văzut. Am scris despre el aici)
 10. The Croods – 587 milioane $ (în 2017 va apărea The Croods 2)

În concluzie lumea dă bani pe animații (probabil și copiii au ceva aport aici) și pe filmele cu eroi. Rămâne de văzut ce ne pregătește 2014.

PS. Poate te interesează și Premiile Oscar 2014: Predicții nominalizare  

Blogul îmi aduce $$$ dacă lași un comentariu, dacă dai like la articol sau dacă cumperi de pe eMag :) Tu cum alegi să mă ajuți?

  1 Comment

 1. Pato Basil   •  

  iron man chiar a fost frumos! Trebuie sa-l vezi :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>